Isoleren is zo gepiept!

Dit artikel is onderdeel van: Blinkz gepubliceerd op: 11/01/2022

Een goed geïsoleerd huis is een energiezuinig huis. En dat levert weer een flinke besparing op. Wist je dat je met het isoleren van je dak gemiddeld 650 euro per jaar kunt besparen? En met spouwmuurisolatie bespaar je 550 euro per jaar. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Spouwmuur-wat?

Je kunt verschillende onderdelen van je huis isoleren. Hier een overzicht:

  • Dakisolatie – Via een ongeïsoleerd dak verdwijnt veel warmte. Je kunt dit goed zien wanneer het gesneeuwd heeft: een geïsoleerd dak is wit, een ongeïsoleerd dak is vrij van sneeuw. Je verliest een hoop warmte via het dak, zonde! Met platen kan je dak eenvoudig geïsoleerd worden.
  • Spouwmuurisolatie – ‘Spouw’ is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je woning. Via kleine gaatjes in de buitenmuur wordt isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Spouwmuurisolatie is geschikt voor woningen gebouwd tussen 1930 en 1980. Oudere huizen hebben meestal geen spouwmuur, huizen van ná 1980 zijn vaak al geïsoleerd.
  • Vloerisolatie en kruipruimte-isolatie – Via de kruipruimte van je huis wordt een isolerende laag tegen de onderkant gespoten. Daardoor heb je geen last meer van koude voeten én de kachel kan een standje lager omdat er minder warmte verloren gaat.

Isoleren in 1 dag

Misschien zie je er tegenop om je huis te isoleren omdat je denkt dat het een hoop rompslomp is, maar dat valt mee. Je kunt het zelfs allemaal in 1 dag laten doen, zonder rommel en zonder dat je zelf van alles hoeft te regelen. Alles wordt in 1 dag geïnstalleerd zodat jij vanaf dag 2 al energiezuinig woont en dus geld bespaart.